Weg met de wooncrisis

Wij voeren actie voor meer sociale huurwoningen en het verkorten van de wachttijden. Dit kan worden versneld als de verhuurderheffing wordt afgeschaft en daarvoor doen wij een beroep op de politiek in de gemeente.

Teken onze petitie op: Weg met de wooncrisis, gemeentebestuur Hoorn! | DeGoedeZaak

Woonlasten voor huurders met een laag- en middeninkomen zijn te hoog. Terwijl het inkomen van huurders de laatste jaren nagenoeg gelijk bleef, stegen de huren fors. Verhoog daarom de inkomensgrens voor sociale huur, zodat woningzoekers met een bescheiden middeninkomen niet overgeleverd zijn aan de vrije huurmarkt. Leg daarnaast de prijzen in de vrije sector aan banden. Verbeter het wettelijk puntenstelsel zodat de kwaliteit van een woning leidend is in het bepalen van de maximale huurprijs en laat dit ook gelden voor woningen in de vrije sector.

Geef huurders woonzekerheid. Stop de draaideurcontracten. Een vaste huurovereenkomst moet de norm te zijn. Pak huisjesmelkers aan.   Geef huurders invloed in hun woonsituatie: voorkom het schrappen van de instemmingsnorm van 70% met renovaties en ken huurders initiatiefrecht toe om nodige renovaties op te eisen. Huurwoningen moeten op betaalbare manier worden verduurzaamd. Zodat ook lagere inkomens profiteren van de energietransitie en dalende stookkosten. Problemen met schimmel, vocht en luchtkwaliteit dienen tot het verleden te behoren. Investeer in leefbare huizen en wijken voor iedereen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top